Karfiol saláta és tejfölös gomba

Olasz recept. A rózsáira szedett karfiolt (itt pagodakarfiollal vegyesen) lobogó sós vízbe dobva maximum 10 percig főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Egy kis fej karfiolhoz veszünk egy szardíniát, vagy tonhalkonzervet, fél reszelt hagmát egy marék kapribogyót, 3 evőkanál olajat  és ugyanennyi fehérborecetet és kevés őrölt borsot.



A tejfölösgomba egy lengyel recept, megtalálható a fenti salátával együtt, Bence Vera Gasztronómiai utazás című könyvében. 1972-es kiadás, 16 forint volt az ára. Az eredeti recepthez képest diétásan liszt és tej nélkül készítettem. Nem kell más mint a gomba, negyedekre vágva, vaj, tejföl és fűszerek ízlés szerint.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló