Zöldséges torta
Hozzávalók:
1 doboz leveles tészta
1 nagyobb cukkini
1 padlizsán
1 kaliforniai paprika
1 cs újhagyma
15 dkg húsos szalonna
olívaolaj
1,5 dl főzőtejszín
3 tojás
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
15-20 dkg reszelt trappista
1 kaliforniai paprika
1 cs újhagyma
15 dkg húsos szalonna
olívaolaj
1,5 dl főzőtejszín
3 tojás
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
15-20 dkg reszelt trappista
Elkészítés:
- Az olívaolajon a bacont lepirítom, a hagymát megpárolom.
- A cukkinit hosszában 1-2 mm csíkokra vágom szeletelőgéppel. A padlizsánt hasonlóan, de azt még keresztben is csíkokra vágom kézi késsel. A szintén felcsíkozott paprikával a zöldségeket rádobom a hagymás szalonnára.
- Együtt, fedő alatt párolom. Óvatosan megsózom, mert a szalonna elég sós.
- A tésztát a pités tálban elfektetem, méretre szabom, villával megdöfködöm és berakom a sütőbe kicsit elősütni.
- A tojásokat felverem, összekeverem a tejszínnel, bazsalikomot, rozmaringot hozzáteszem. Csak akkor sózom, ha a zöldség nem túl sós.
- Végül az egészet összekeverem és a félig megsült tésztára öntöm. Reszelt sajttal lefedem.
- A 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. Pirulásig, de minél tovább sütöm.