Rumos-meggyes babapiskótatorta


Egyszerűen jó kedvem volt és csinálnom kellett valami jót.
Mondhatnám, virágos jó kedvem volt.






Végy másfél csomag babapiskótát, rakd le és locsold meg rummal, majd jó folyékony meggylekvárral öntözd. Ez után jön még egy réteg piskóta, amit cukrozott tejföllel kell bevonni. Habverővel felvertem a tejfölt és úgy adtam hozzá a porcukrot. Pikáns ízt ad a sütinek, de senki meg nem mondja hogy tejföl van benne. A következő réteg egy főzött vaníliapuding, majd végül vaníliás cukorral ízesített tejszínhab. És ha nem pont ezeket rakod bele hanem valami hasonlót, ugyanolyan jó lesz. 

Na jó, jöjjenek a hozzávalók:

30 dkg babapiskóta
0,5-1 dl rum (vérmérséklet szerint)
1 kis üveg meggylekvár
3 dl tejföl
6 evőkanál porcukor (kettő a tejfölbe és négy a pudingba)
1 csomag főzős vanília puding
1/2 liter tej
3 dl habnak való tejszín (nem tartós)
1 habfix
1 vaníliás cukor
1 kanál porcukor jöhet még, ízlés szerint a tejszínhabba

Az elkészítés fentebb már leírva. Csak annyit teszek hozzá, hogy a pudingot a csomagoláson feltüntetett módon készítsük el, de a cukrot ne adjuk hozzá, csak a legutolsó pillanatban, amikor már le is vesszük a tűzről. Így kevésbé fog odakapni. Mert egy kicsit oda fog. A puding ilyen.



Így néz ki, amikor már kezded kihasználni.

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló