Kanállal szaggatott sajtos pogácsa (szögedi lusta asszony féle)



Hozzávalók:


 Tej 5 dl

Margarin 10 dkg

Reszelt trappista sajt 15 dkg

Só 1 teáskanál

Finomliszt 32 dkg

Tojás 3 db

Sütőpor ½ zacskó


Elkészítés

A tejet , a margarint a sóval, egy két literes lábasban forrásig hevítjük, majd belekeverjük a sajtot. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd langyosra hűtjük. Belekeverjük a tojásokat, de ha lágynak találjuk, akkor kevés liszttel sűrítsük be. A masszából egy közepes tepsibe evőkanállal halmocskákat szaggatunk, két ujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben közepes tűzön fél órát sütjük. Ha itt-ott piroslik akkor kész. Langyosan szedjük ki.

Szeged környékén elterjedt, úgynevezett „szögedi” lusta asszony pogácsájának is nevezik.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló