Kanállal szaggatott sajtos pogácsa (szögedi lusta asszony féle)
Hozzávalók:
Tej 5 dl
Margarin 10 dkg
Reszelt trappista sajt 15 dkg
Só 1 teáskanál
Finomliszt 32 dkg
Tojás 3 db
Sütőpor ½ zacskó
Elkészítés
A tejet , a margarint a sóval, egy két literes lábasban forrásig hevítjük, majd belekeverjük a sajtot. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd langyosra hűtjük. Belekeverjük a tojásokat, de ha lágynak találjuk, akkor kevés liszttel sűrítsük be. A masszából egy közepes tepsibe evőkanállal halmocskákat szaggatunk, két ujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben közepes tűzön fél órát sütjük. Ha itt-ott piroslik akkor kész. Langyosan szedjük ki.
Szeged környékén elterjedt, úgynevezett „szögedi” lusta asszony pogácsájának is nevezik.
Margarin 10 dkg
Reszelt trappista sajt 15 dkg
Só 1 teáskanál
Finomliszt 32 dkg
Tojás 3 db
Sütőpor ½ zacskó
Elkészítés
A tejet , a margarint a sóval, egy két literes lábasban forrásig hevítjük, majd belekeverjük a sajtot. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd langyosra hűtjük. Belekeverjük a tojásokat, de ha lágynak találjuk, akkor kevés liszttel sűrítsük be. A masszából egy közepes tepsibe evőkanállal halmocskákat szaggatunk, két ujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben közepes tűzön fél órát sütjük. Ha itt-ott piroslik akkor kész. Langyosan szedjük ki.
Szeged környékén elterjedt, úgynevezett „szögedi” lusta asszony pogácsájának is nevezik.