Tavaszi hústekercs (Lajos Mari Hemző Károly)

 Hozzávalók:

800 g dagadó egy nagy szeletben
só, bors
1 dl fehér bor
olaj a sütéshez

A töltelékhez:

5 egész tojás
1 dl joghurt
100 g reszelt parmezán

400 g spenót
1 gerezd fokhagyma
diónyi vaj, bors
4 párolt zsenge sárgarépa
4 kisebb ecetes uborka


Elkészítés:

Az egy nagy szelet, lehetőleg téglalap alakúra vágott húst megmossuk, szárazra töröljük, enyhén besózzuk.
A tojást a joghurttal és a sóval habosra felverjük, belekeverjük a sajtot és egy hússzelet nagyságú vagy annál valamivel kisebb kivajazott tepsibe öntve a sütőben megsütjük, de csak az egyik oldalát, a másiknak lágynak kell maradnia. Az így elkészült lepényt óvatosan a húsra csúsztatjuk. Később folytatom.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló