Tavaszi hústekercs (Lajos Mari Hemző Károly)
Hozzávalók:
800 g dagadó egy nagy szeletben
só, bors
1 dl fehér bor
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
5 egész tojás
1 dl joghurt
100 g reszelt parmezán
só
400 g spenót
1 gerezd fokhagyma
diónyi vaj, bors
4 párolt zsenge sárgarépa
4 kisebb ecetes uborka
800 g dagadó egy nagy szeletben
só, bors
1 dl fehér bor
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
5 egész tojás
1 dl joghurt
100 g reszelt parmezán
só
400 g spenót
1 gerezd fokhagyma
diónyi vaj, bors
4 párolt zsenge sárgarépa
4 kisebb ecetes uborka
Elkészítés:
Az egy nagy szelet, lehetőleg téglalap alakúra vágott húst megmossuk, szárazra töröljük, enyhén besózzuk.
A tojást a joghurttal és a sóval habosra felverjük, belekeverjük a sajtot és egy hússzelet nagyságú vagy annál valamivel kisebb kivajazott tepsibe öntve a sütőben megsütjük, de csak az egyik oldalát, a másiknak lágynak kell maradnia. Az így elkészült lepényt óvatosan a húsra csúsztatjuk. Később folytatom.