Rakott padlizsán csak zöldségből

Semmi hús semmi sajt!






Padlizsán
Sárga-fehér répa
Paradicsom

Lerakás előtt a zöldségeket - a paradicsom kivételével - 4 mm-re szeleteljük, hosszúkás formában, majd olajban kisütjük. Hogy ne legyen túl zsíros, a padlizsánt grillezhetjük. Vagy egy vastag fenekű edényben a platnin, vagy sütőben rácson. A répákat pedig az olajból kivéve tegyük kéztörlő papírra. A paradicsomot lehámozva szeleteljük és nyersen tegyük a többi zöldség közé, a fenti sorrendben ismételve, ügyelve hogy az utolsó réteg paradicsom legyen. Minimum 1 órán át süssük 200 fokon.

A sült fehér répa fenomenális ízű és illatú.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló