Sajttal töltött rántott padlizsán

Nagyon jó recept a felgyülemlett tojásfehérjék felhasználására! Ha nincs ilyen a hűtőnkben, akkor készítsünk a rántott padlizsánhoz tartár mártást és máris használhatjuk az így megmaradó fehérjéket.



Hozzávalók (6 főre):

2 db padlizsán
12 szelet trappista sajt (2 mm vastagságú)

liszt
tojásfehérje
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A padlizsánt meghámozzuk és 4 mm vastag szeletekre vágjuk, hosszanti irányban. 
  • A szeleteket alaposan besózzuk és egy tepsire helyezzük, amit megdöntünk. Legalább egy órán át így hagyjuk, de lehet estétől reggelig is. Így megszabadulunk a padlizsán víztartalmának nagy részétől.
  • Ezután lemossuk a szeleteket és lobogó sós vízben körülbelül 1 percig főzzük, majd a vízből kivéve megszárítjuk amennyire tudjuk. Konyhai papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát használhatunk erre a célra.
  • Mind e közben ügyeljünk arra hogy az egymás melletti szeletek együtt maradjanak, mert most minden két szelet közé egy sajtszeletet fogunk helyezni és így panírozzuk. Fontos hogy a szeletek méretben passzoljanak egymáshoz. Precízen panírozzunk, különösen a széleken, hogy a sajt ne folyjon ki! Nem egész tojást, csak fehérjét használunk ezúttal.
  • Süssük ki olajban, nagyon óvatosan, lapáttal forgatva. Villát még véletlenül se szúródjunk bele! Sütés közben gyönyörűen felfújódik, ahogy a fenti képen látható - ekkor van készen - majd természetesen ismét le fog lapulni..

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló