Bajor rostélyos (6 főre)



80 dkg csontnélküli marhafelsált keresztben, 1 cm vastag szeletekre vágunk, kiverjük, besózzuk és 12 dkg zsír-ban gyorsan átsütjük. Egy mázas pecsenye sütőt a hús zsírjával kikenünk 1.5 kg burgonyát meg hámozunk és fél cm vastag karikára vágva besózzuk. A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott hagymát, törött borsot és több őrölt paprikát teszünk, erre 1.5 cm vastag burgonya réteget, erre egy sor kisült szeletet, így folytatjuk a rétegezést az előbbi fűszereket használva, míg a szelet és a burgonya is elfogy, ügyelve, hogy az utolsó sor burgonya legyen. Leöntjük 3 dl tejfellel elkevert 3 dl tejjel és végül a kimaradt pecsenye zsírral. Sütőben szép pirosra és puhára sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk Legjobb tűzálló porcellán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.

Készíthető borjú, sertés és birkahússal is.
(Kapitán Mária)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló