Rétes kosárkák



Hozzávalókról nem kell beszélni. Réteslap, bármilyen vaníliás krém vagy puding és cukrozott eper.

Ami a legfontosabb: muffin sütő, lehetőleg szilikon.

A fagyasztott réteslap pár perc alatt kienged. Terítsük ki és alaposan kenjük meg minden lapját vajjal. Egy csomagból nekem 12 db jött ki, két rétegben. Béleljük ki a megkent, és megfelelő méretű négyzetekre vágott réteslappal a muffin formát, úgy hogy a képen látható tálcsikákat vagy kosárkákat kapjunk. Ezeket 200 fokos sütőben, körülbelül 10 perc alatt aranybarnára süssük, de végig figyeljük, mert lehet hogy sokkal hamarabb elkezdenek barnulni. Ezeket szintén a képen látható módon meg fogjuk tölteni krémmel és gyümölccsel.

Az én vaníliakrémem

Hozzávalók:
2 főzős vanília puding por
1 liter tej
1 zacskó 2,5 vagy 3 dl-es friss habtejszín 
2 vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál tejföl

Elkészítés:
Miután a pudingot a csomagolásán feltüntetett módon elkészítettem, majd kihűtöttem, összekeverem a felvert, cukrozott tejszínhabbal és a tejföllel. A puding főzésénél vigyázni kell hogy ne égjen oda, ezért jobb a bele való cukrot csak a legvégén hozzáadni. Mondjuk amikor már le is húzzuk a tűzről

Ez a sütemény nem nagy munka, nem lehet elrontani és olyan mint ha profi cukrász készítette volna. 




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló