Curry-s tarjaszeletek



Hozzávalók (10 főre):

1,5 kg tarja
4 dl tejföl
curry sózott fűszerkeverék

Elkészítés:


  • A tarját szeleteljük és klopfoljuk.
  • Ezután, sózás nélkül süssük kérgesre a szeletek mindkét oldalát. (Addig sütöttem, amíg már nem eresztett vért a hús.)
  • Készítsünk elő egy tálat, amibe szórjuk le a fűszert és amint elkészül egy szelet hús, forgassuk abba.
  • Szintén előkészítünk egy tűzálló - fedeles - tálat, amibe a fűszerezett, sült hússzeleteket sorban, majd több rétegben lefektetjük és tejföllel megkenjük. 
  • Amikor elkészült, a maradék fűszerrel - ez már folyékony szaft lett a húsok beleforgatása után - meglocsoljuk az egészet és lefedve, betesszük a 200 fokos forró sütőbe. Legalább fél óráig sütjük még, de tovább is lehet - egyre kisebb hőfokon. Végül 70-100 fokon tarthatjuk, hogy tálaláskor megfelelő ,meleg legyen.
  • Rizzsel és idény-salátával tálaljuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló