Sajtos gombás karfiolleves


Hozzávalók (6 személyre):

1 kis fej karfiol
1/4 kg gomba
1 nagy fej hagyma
kevés zsiradék
2 dl tejföl
1 csapott ek. liszt
5 dkg márványsajt
só, bors, ételízesítő

Elkészítés:


  • A gombát a hagymán pároljuk majd lepirítjuk egészen barnára. 
  • Közben a rózsáira bontott karfiolt megfőzzük húslében (vagy leveskocával ízesített vízben), de nem túl puhára és mindjárt le is szűrjük, hogy a többi hozzávaló összefőzése már nem puhítsa a karfiolt.
  • Amikor a gomba elkészült, a leveshez adjuk. 
  • Lisztes tejföllel habarjuk és márványsajtot reszelünk bele.
  • Fűszerezzük és kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló