Tésztában sült lazac
Daisytől
A mennyiségek értelemszerűen következnek a lazac méretéből.
- Leveles tésztát veszünk és kinyújtjuk. A lazacnak el kell rajta férni úgy, hogy majd teljesen bele csavarhassuk, széleit összenyomkodva, hogy ne tudjon kiszakadni.
- Mielőtt beborítjuk a tésztával, de már rá helyeztük a halat, lefedjük lapka sajttal és a sajt fölött megkenjük pestoval. Jó ízes sajtot vegyünk!
- Most becsomagoljuk és a tetejét megszurkáljuk villával, hogy kijöjjön a gőz és ne szakadjon a tészta ott, ahol nem kellene.
- Megkenjük tojás sárgájával és még egyszer ellenőrizzük az oldalát. Nyomkodjuk össze a tészta két felét alaposan!
- Előmelegített sütőben süssük, 150-180 fokon addig, amíg barnulni kezd.
- Tálalhatjuk melegen vagy hidegen, de mindkét esetben szeletelés előtt teljesen ki kell hűteni. Tálalás előtt 10 perccel visszatehetjük a 150 fokos sütőbe, ha melegen adjuk.