Lángos kefirrel



Hozzávalók:

65 dkg finomliszt
2 teáskanál só
2 dl tej
1/3 kocka élesztő
1 csapott teáskanálnyi cukor
4 dl friss, házi kefir
olaj a sütéshez és a szaggatáshoz

Elkészítés:

  • A lisztet a kenyérdagasztó gépbe öntöm és hozzáadom a sót, majd szárazon beindítom a gépet, hogy a lisztet elkeverje a sóval. Ekkor bármelyik programot használhatom, azt pár perc múlva úgyis meg fogom szakítani.
  • Közben a cukros tejet meglangyosítom és futtatom benne az élesztőt. 
  • Az élesztős tejet és a kefirt hozzáöntöm a liszthez és a kenyérsütő dagasztó programját indítom be.
  • Amikor megkelt, olajozott nyújtó lapra kiöntöm. Ez lehet egy műanyag vagy szilikon felület, de akár a jól megtisztított konyhai munkalap is.
  • Kisméretű őszibaracknak megfelelő gömböket formálok, olajos kézzel, majd kicsit megnyújtva, nem túl vékony kis lángosokat formálok. Nagyon lágy a tészta, ezért nem jó előre nyújtani, csak akkor, amikor már a forró olajba tudjuk vetni.
  • Aranybarnára sütöm és tejföllel tálalom.
Természetesen ugyanezt kenyérsütőgép nélkül kézzel, vagy a habverő dagasztó keverőlapátjával is el tudjuk készíteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló