Fagyi, amit szeretek

Mert amit az emberek fagylaltként imádnak, azt ki nem állhatom. Különösen nyáron, még a gondolatától is émelygek. Ha egy évben egyszer megkívánom, az biztosan csak télvíz idején fordul elő. Ennek pedig éppen az az oka, hogy nekem túlságosan édes.

Lássuk az üdítő, gyorsan előállítható friss házi fagyit:



Vagy:


Hozzávalók (4 kis adaghoz):
2 csészényi fagyasztott gyümölcs
1 natúr joghurt
1 evőkanál méz

Elkészítés:

  • A gyümölcsöt előre összevagdossuk és mélyhűtőbe tesszük. Érdemes bevásárlás után az összes, erre a célra vett gyümölcsöt feldolgozni és kis adagokban a mélyhűtőbe eltenni.
  • Amikor a fagylaltot megkívánjuk, vagy felkínálni akarjuk, vegyünk elő egy adagot, tegyük a turmixgépbe, öntsük rá a joghurtot meg a mézet és mixeljük.
Valaki azt kérdezte tőlem: -miért kell megfagyasztani a gyümölcsöt? Hát miért? Éppen azért, mert ettől lesz fagylalt! Furcsa hogy hazahozom a piacról a friss idénygyümölcsöt és bevágom a mélyhűtőbe, azért, hogy másnap elővegyem. Valóban, de ha jeges finomságra vágyunk, akkor ezt kell tenni.

Két másik változat!

  1. Méz nélkül, készítsük olyan gyümölcsjoghurttal, ami illik az adott gyümölcshöz. Lehetőleg azonos gyümölccsel ízesített joghurttal.
  2. Nem kell bele se méz, se joghurt, hanem adjunk hozzá ezek helyett 2-3 evőkanálnyi müzlit és egy kevés vizet. Épp csak annyi vizet, ami segít, hogy beinduljon a keveredés amikor turmixolunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló