Halfilé mogyorós aszpikban





Hozzávalók:
2 nagy szelet pangasius hal
3 dl aszpik maradék levesből, erős ízesítéssel (sűrű leves és még leveskocka)
5 dkg tisztított földimogyoró
1 evőkanál mustár
kevés olívaolaj
bors


Elkészítés:

  • A halat ha fagyasztott olvasszuk ki és konyharuhával itassuk fel róla a vizet, amennyire csak lehet. Sózzuk borsozzuk és az olíva olajon süssük át mindkét oldalát. Fedő alatt, kis lángon hagyjuk addig amíg a belseje is megsül.
  • A mogyorót daráljuk meg.
  • Az aszpikot melegen (nem forrón) turmixoljuk össze a darált mogyoróval és a mustárral.
  • Üvegtálba rakjuk le a halat és öntsük le a mogyorós, mustáros aszpikkal. Ha kell, a leöntéshez ismét egészen melegítsük meg! Hűtőszekrényben tartsuk dermedésig.
  • Zöldsalátával tálaljuk. Előételnek, vagy vacsorára egytálételként adhatjuk.  




    Megjegyzések

    Népszerű bejegyzések ezen a blogon

    5. A gulyásleves (kb.10 főre)

    Mák muffin

    Montenegrói útibeszámoló