Halfilé mogyorós aszpikban
Hozzávalók:
2 nagy szelet pangasius hal
3 dl aszpik maradék levesből, erős ízesítéssel (sűrű leves és még leveskocka)
5 dkg tisztított földimogyoró
1 evőkanál mustár
kevés olívaolaj
bors
só
Elkészítés:
- A halat ha fagyasztott olvasszuk ki és konyharuhával itassuk fel róla a vizet, amennyire csak lehet. Sózzuk borsozzuk és az olíva olajon süssük át mindkét oldalát. Fedő alatt, kis lángon hagyjuk addig amíg a belseje is megsül.
- A mogyorót daráljuk meg.
- Az aszpikot melegen (nem forrón) turmixoljuk össze a darált mogyoróval és a mustárral.
- Üvegtálba rakjuk le a halat és öntsük le a mogyorós, mustáros aszpikkal. Ha kell, a leöntéshez ismét egészen melegítsük meg! Hűtőszekrényben tartsuk dermedésig.
- Zöldsalátával tálaljuk. Előételnek, vagy vacsorára egytálételként adhatjuk.
Megjegyzések