Kacsamájjal töltött csirkemell mogyoró köntösben
2 pár csirkemell (4 db)
4 nagy kacsamáj (1 napig tejben áztatva)
25 dkg amerikai mogyoró, héjából megpucolva, nem pörkölve
3 evőkanál olívaolaj
2 marhahús leveskocka
2 dl sűrű libaleves, vagy bármilyen maradék leves
1 zacskó zselatin
só
- A csirke melleket jól besózzuk, majd lapos éles késsel lyukat vágunk bele - akkorát, melybe jól beleilleszthetjük a májakat - és belül is besózzuk, mielőtt töltenénk.
- Olíva olajon feltesszük sülni - serpenyőben, fedő alatt. Ha kezd odasülni, adunk hozzá 1 dl vizet és egy leveskockát, majd fedő alatt tovább pároljuk.
- Közben a libalevest zselatinnal és még egy leveskockával feltesszük főni. Ebben az olvadt kocsonyában fogjuk megforgatni az egész csirkemelleket, melyeket betöltöttünk kacsmájjal. Legyen minél sűrűbb!
- Majd a kocsonyás fürdő után darált amerikai mogyoróban forgatjuk meg, és hidegen szeleteltjük.
Megjegyzések