Téli saláta

Ilyen a tél

...és ilyen a saláta:



Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök
  • 10 dkg kecskesajt
  • 6-8 aszalt paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors, olasz fűszerkeverék, chili
  • kevés tökmagolaj
  • tálaláshoz: tökmag
Elkészítés:
  1. A tököt mossuk meg, pucoljuk meg, szedjük ki a magokat és vágjuk falatnyi darabokra. A sütőtök kockákat tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük ízlés szerint. A sütőtököt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ne legyen túl puha, mert akkor kásás lesz a saláta!
  2. Az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk. A langyos sütőtököt elkeverjük az aszalt paradicsommal és hagyjuk kihűlni.
  3. Tálalás előtt keverjük el a sütőtököt egy kevés tökmagolajjal (elhagyható), szórjuk rá az ujjaink között szétmorzsolt kecskesajtot és a tökmagot. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló