Téli saláta
Ilyen a tél
...és ilyen a saláta:
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 10 dkg kecskesajt
- 6-8 aszalt paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- só, bors, olasz fűszerkeverék, chili
- kevés tökmagolaj
- tálaláshoz: tökmag
Elkészítés:
- A tököt mossuk meg, pucoljuk meg, szedjük ki a magokat és vágjuk falatnyi darabokra. A sütőtök kockákat tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük ízlés szerint. A sütőtököt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ne legyen túl puha, mert akkor kásás lesz a saláta!
- Az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk. A langyos sütőtököt elkeverjük az aszalt paradicsommal és hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt keverjük el a sütőtököt egy kevés tökmagolajjal (elhagyható), szórjuk rá az ujjaink között szétmorzsolt kecskesajtot és a tökmagot.
Megjegyzések