Spenótfőzelék feltéttel (2 főre)

Nem csak a színe zöld, hanem a "szelleme" is.

Munkahelyre készített csomagolásban 

Rántás és habarás nélkül készítjük, és húsmentes feltétet adunk hozzá !

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött spenót
1 tojás
1-1,5 dl tej
só, fokhagyma
1 púpozott evőkanálnyi aprított savanyú káposzta
1 evőkanál zsemlemorzsa
kis zsiradék (ha lehet olívaolaj) a káposzta-tócsni kisütéséhez

Elkészítés:

A főzelék

A spenótot szűrőn teljesen felolvasztjuk és nem bánjuk hogy egy kis víz eltávozik belőle. Utána turmixgépbe helyezzük és rádobjuk egy nyers tojás sárgáját, majd a tej nagyobb részét is hozzáadjuk. Kicsit hagyunk a turmixtartály kiöblítéséhez. Mix és majdnem kész! Ezután lábasba öntve felforraljuk és közben fűszerezzük. Akár még egy pici őrölt fekete borsot is adhatunk hozzá. Olyan sűrű lesz mintha berántottuk vagy habartuk volna.

A feltét 

A megmaradt tojásfehérjét keverjük össze a zsemlemorzsával és az aprított savanyú káposztával. Formázzunk belőle fasírtot és süssük ki. Csak nagyon enyhén kell sózni, mert a káposzta magában is sós.

Lehet szebben is formázni, itt nagy volt a sietség

Nem úgy néz ki mint egy szelet rántott hús? Az íze tökéletes, az ára elenyésző. Egészséges és környezetbarát. Azt ugye tudjuk, hogy a túlzott húsfogyasztás rettenetes mértékben terheli a természetet? Mégpedig azon energia ráfordítások által, melyek egy állat felneveléséhez szükségesek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló