RAKOTT KEL







A kettévágott kel fejeket gyenge sós vízben puhára főzzük, és szitára téve lecsurgatjuk. Ezalatt sertés vagy bármilyen más húsból paprika nélküli pörköltet készítünk. Ha puha, húsdarálón ledaráljuk. Külön készítünk rizst (úgy mint a köretet). Ha mindennel elkészültünk, a kelt leveleire szedjük és kizsírozott tűzálló tálba teszünk belőle egy sort, majd megszórjuk darált hússal, egy sor rizst teszünk rá és tejföllel meglocsoljuk. Mindaddig ismételjük, amíg az anyag tart. Tetejét kellevéllel lefedjük, leöntjük bőven tejföllel (személyenként 1 dl tejfölt használunk hozzá) bacon szeletekkel és paradicsomkarikákkal is borítjuk. Vagy csupán reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben világosra sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló