Csúsztatott palacsinta

Tegnap megsütöttem az Ella féle csúsztatott palacsintát, amit M. már sokat emlegetett, mint a "világ legjobb csúsztatott palacsintája". Sajnos fényképet nem készítettem, mert ciki lett volna a vendégek jelenlétében. Ugyanis, hogy friss és forró legyen, azt találtam határozni hogy a vacsora előtt, alatt, közben sütöm ki a palacsintákat. Bizonyos szempontból ez nagy hiba volt, de azért mulatságos is egyben. Végül is az egyik kedves vendég segített a rétegek közötti cukorszórásban. Jól csinálta. Mégis be kellett dugni a sütőbe. mert oly nehéz volt a lapokat kisütni, hogy lassan ment, és természetesen kihűlt az egész. Megállapítottam, hogy nyugodtan kisüthettem volna délelőtt.


Körül-belül így nézett ki az enyém is, csak volt közte néhány odapirult lap, ami nem rontott (sőt) az ízhatáson, de azért legközelebb sokkal óvatosabban fogom sütni. pontosan úgy, ahogy az a leírás ajánlja, amit a képre kattintva megtalálsz.

Itt pedig álljon a Brüklerné Buday Ella-féle recept, ami egyébként megtalálható ennek a blognak a Tészták oldalán és azon belül is a "Zsírban sült tészták" alatt. A kép mögött található recept mindössze abban tér el, hogy a vanillin cukor mellett reszelt citromhéjat is szór a rétegek közé. Az enyém pedig annyiban különbözött, hogy 1-1 arányban kevertem a vanillincukrot kristálycukorral. Mindenesetre, a siker nem maradt el. Érdemes lesz tökéletesíteni az elkészítését, most már tanulva a Piszke oldal szerkesztőjétől is.


CSÚSZTATOTT PALACSINTA 

Személyenként 1 tojást, 1 dkg cukrot, 1 dkg vajat és 2 dkg nullás lisztet számítunk. A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd végül a cukrot és az egészet még 15 percig keverjük. Ezután tesszük hozzá a lisztet, pici sót és annyi tejet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk belőle. Sütés előtt a tojás fehérjének keményre vert habját keverjük könnyedén a tésztához. Zsírozott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük meg rózsaszínűre. Tésztás tálra, egymásra csúsztatjuk, közben mindegyiket vaníliás cukorral bőven meghintjük. Az utolsó palacsintának mindkét oldalát megsütjük, és ezzel fedjük be. Forrón tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló