Majonéz tálalása

tölcsér-tálcsikában




Az ötlet egy étteremből van. Kis macera, de néha jó a játékosság az egyforma hétköznapok után. Azt javaslom, hogy tölcsért házilag úgy készítsünk, hogy kivajazott muffin-sütőt béleljünk ki 3-4 réteg készen vett rétestésztával - elég a forma kétharmad magasságáig. A rétestészta sótlan, de akár picit meg is sózhatjuk és a rétegeket is vajazhatjuk, de ez nem fontos. A sütési idő, maximum 5 perc, előmelegített sütőben, 150-200 fokon. A szemünket ilyenkor egy pillanatra se vegyük le a sütő ablakáról! 

Készíthetjük előre gyártott leveles tésztával is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló