Libamáj hagymás bundában
Hozzávalók:
50 dkg pecsenye libamáj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 tojás,
3-4 evőkanál liszt,
1 gerezd, fokhagyma,
1 dl tej,
olaj a sütéshez,
ízlés szerint só,
törött bors
Elkészítés:
A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjak. Sóval, borssal és a tisztított, zúzott fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a lereszelt vagy a nagyon apróra vágott vöröshagymát. A májakat először lisztbe mártom, azután a palacsintatésztában megforgatom, és bő, forró olajban pirosra sütöm. A maradék hagymás tésztamasszából egy nagy palacsintát sütök és a tálra tett bundás sült májakat beborítom vele. Burgonyapürét vagy sült burgonyát és salátát kínálok mellé.
Megjegyzések