Gomba leves

Skublicsné Unterwéger Irén (Ini) kézzel írt szakácskönyvéből


Illatos aszalt lengyel gombát – 4 emberre fél marokkal számítva – langyos vízben megáztatunk, ezután hideg vízben leöblítjük. Hosszúkás szeletekre vágjuk és hozzáadunk a gombánál valamivel több hosszúkásra vágott karalábét, petrezselyem gyökeret, sárgarépát, valamint egy kanál zsírban pirított vöröshagymát. Az egészet egy óráig pároljuk, azután vízzel felöntjük, és ha egészen puhára főtt, egy kanál zsírból és ½ kanál lisztből, piros rántást készítünk. A levessel föleresztjük. Ha felforrt 3-4 kanál tejfölt teszünk bele és zsírban pirított zsemlekockával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló