Spanyol paradicsomszósz


Hozzávalók (4 személyre):

70 dkg érett paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál cukor
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 közepes vöröshagyma

friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma, aprítva

Elkészítés:
  • Az olajon a hagymát és a fokhagymát, amit előzőleg felaprítottunk, megsütjük és hozzáadjuk a kockára vágott, hámozott paradicsomot. Így pároljuk egy kis ideig, majd beleadjuk a fűszereket. 
  • Kihűtjük és turmixszoljuk. 
  • Tálaláskor ismét felmelegítjük. Csípős paprikakrémet is adhatunk hozzá - ízlés szerint.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló