Rozsos lyukas kenyér recept




Hozzávalók:
1 zacskó szárított élesztő,
1 tk méz,
3 csésze bio fehér búzaliszt,
1 csésze teljes őrlésű rozsliszt,
1,5 csésze langyos víz,
0,3 dl olíva olaj,
1 tk só,
olíva olaj a kenéshez



Takarjuk le, és ismét kelesszük. Sütés előtt kenjük át a kenyeret olíva olajjal. 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük ropogósra.



A száraz elemeket keverjük össze egy dagasztótálban. Adjuk hozzá a mézzel elkevert meleg vizet, és az olíva olajt is. Dagasszuk ki jó alaposan, majd lefedve, meleg helyen kelesszük duplájára. Amikor megkelt, lisztezett sütőpapírra tegyük. Egy élesebb késsel, vágjuk be 4-5 helyen, hogy lyukacsos legyen. Tegyük így át egy nagyobb lapos tepsire. A tepsin húzzuk szét a tésztát a vágások mentén viszonylag jól.





Rita konyhájából

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló