Kolbászos rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

1 nagy kelkáposzta külső levelei (kb. 12 levél)
0,5 liter tejföl
0,5 kg darált hús
1 bögre rizs megfőzve
20 dkg parasztkolbász
1 nagy vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
bors
szódabikarbóna
zsiradék a tál kéneséhez

Kizsírozott Jénai edényt kibélelünk 2-3 réteg sós vízben főtt kellevéllel. A kelt nem kell nagyon puhára főzni. Vizéhez adjunk késhegynyi szódabikarbónát, azért hogy szép zöld színét megőrizze. Nyers, darált húst keverjünk össze főtt rizzsel és fűszerezzük sóval, borssal, pirított hagymával és törött fokhagymával. A húst terítsük el a kellevélen és kenjük be 2 dl tejföllel. Ismét egy réteg kellevéllel fedjük be. Terítsük rá maradék 3 dl tejfölt és a tetejét sűrűn rakjuk meg parasztkolbásszal. Előmelegített sütőben, fedő alatt süssük - lassan - 180 fokon. A végén egy ideig fedő nélkül is hagyjuk a sütőben, hogy a kolbász megpiruljon rajta, de ne égjen meg!



Tetejét maradék zöld levéllel díszítettem.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló