Arroz a la cubana

Egy rémes spanyol étel, ami majdnem olyan borzasztóan hangzik, mint a lengyelek
cukorral forralt söre.
...hogy azt már nem is lehet,
"nem-kipróbálni"!



Hozzávalók:

20 dkg hosszú szemű rizs (legalább a rizs legyen jó benne)
4 banán
4 tojás
1 csésze paradicsomszósz
5 dkg liszt
víz
őrölt fehér bors

olíva olaj


Elkészítés:
  • A rizst megfőzzük és közben a vízben, majd lisztben megforgatott banánt olajban kisütjük. 
  • Ugyanebben az olajban a tojásokat tükörtojásként megsütjük, sózzuk és fehér borssal fűszerezzük. 
  • A rizsbe tálaláskor lukat formálunk, és a tükörtojást belehelyezzük, de tálalhatjuk úgy is, ahogy a fenti képen látjuk. Mellétesszük a sült banánt. Paradicsomszósz jön hozzá. 
  • Ünnepi alkalmakkor sült kolbászt is adunk mellé.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló