Valódi mézeskalács

Zsenka néni







57 és 1/2 dk. kenyérliszt (búza liszt), 15 dk. cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, ½ kávéskanál fahéj, 1/4 kávéskanál szegfűszeg vagy cimet; 1/2 kg. mézet felforralunk 1 deci tejjel, 4 tojás sárgája össze lesz dolgozva a fenti tömeggel, majd a félig kihűlt mézet közé öntjük, és az egész tésztát jól kigyúrjuk. A tepsit jól kikenjük, kilisztezzük, a tésztát beleöntjük, 2-3 órán át meleg helyen pihenni hagyjuk. Tetejét megszórjuk gorombára tört dióval és 3/4 órán át lassú tűznél forró sütőben sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló