Pulykamell filé tárkonyos bundában

Vasárnap (2 nappal a bejegyzés után) készült el, születésnapra, a képeket aztán illesztettem ide ezzel a megjegyzéssel együtt. A mennyiség soknak bizonyult, még 10 főnek is, mert volt előétel és leves. A tészta köret pedig szintén nagyon kiadós. A pulykasült fele megmaradt. Szeletelve, hidegtálon nagyon jól mutatott és a fűszerek íze még jobban érvényesült másnap.


Hozzávalók (10 főre):
1,5 kg pulykamell filé
1,5 dl olíva olaj
1 nagy csokor kakukkfű
1 nagy csokor rozmaring
2 csokor tárkony
25 dkg finomra aprított szendvicskenyér
4 ek. mustár
2 ek. fokhagymakrém
4 gerezd aprított fokhagyma
10 dkg  reszelt sajt
10 dkg vaj



Elkészítés:
A húst egyben süssük át minden oldalán az olíva olajban és borítsuk be a kakukkfű é s rozmaring ágakkal. Helyezzük így egy fedeles jénai tálba 15-20 percre lefedve. Közben készítsük el a bundáját! Az aprított kenyeret dolgozzuk össze a mustárral, fokhagymakrémmel, reszelt sajttal és az apróra vágott tárkonnyal. Ezzel kenjük be a húst és helyezzük egy tepsibe. Borítsuk be a vékony szeletekre vágott vajjal. Az olíva olajból, amiben átsütöttük, készítsünk pecsenyelét a következő módon.
Idézet a KONYHAMESTER oldaláról:
"A sült után a tepsiben visszamaradó rövid lébe, zsiradékba kevés paradicsompürét keverünk, s - folyamatos kevergetéssel - 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk szitált liszttel."







Köretnek a következő szósszal készült spagettit adjuk hozzá (ezúttal trikolór csiga a tészta):
1 padlizsán, 2 cukkini, 2 kaliforniai paprika, néhány koktélparadicsom (de lehet nagyobb paradicsom is darabokra vágva) és egy fél vöröshagyma

A serpenyőbe tegyünk egy kis olíva olajat, futtassuk meg rajta a hagymát. Utána tegyük bele a paprikát, 1-2 perc után a cukkinit, majd a padlizsánt és időnként keverjük meg. A végén tegyük bele a paradicsomot és szórjuk meg friss bazsalikommal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló