Mediterrán lecsó kapri bogyóval




Hozzávalók:

3 ek. olívaolaj
½ fokhagyma gerezdenként vékony karikákra vágva
3 ek. száraz kapri bogyó (sóban eltett)
8 dkg téliszalámi apró kockára vágva
3 fiatal cukkini karikára vágva
6-7 db húsos fehér paprika nagyjából akkora kockára vágva amekkorák a cukkini karikák
4 db tojás
8 dkg reszelt kemény sajt (ementáli, trappista, óvári, stb.)

Elkészítés

Az olívaolajon feltesszük a fokhagymát és a kapribogyót. Később hozzáadjuk a szalámit is. Amint kicsit lepirult, jöhet bele a cukkini és a zöldpaprika. Sózzuk és kis vizet – maximum ½ dl teszünk hozzá. Fedő alatt pároljuk. Amikor megpuhult 4 mélyedést formálunk benne, ahova a tojásokat ütjük – vigyázva, nehogy kiszakadjon a sárgája. Lefedjük és amint opálossá válik a tojások tetején a fehérje, reszelt sajttal megszórjuk és tálalhatjuk

Miért mediterrán lecsó? Mert hagyma-fokhagyma, paradicsom-cukkini, kolbász-téliszalámi csere történik. Elhagyjuk a magyaros színeket és a hagyma helyett dominál a fokhagyma. A téliszalámi a franciás kolbászokra emlékeztet és az íz harmónia fő meghatározója a kapri bogyó. Remélem sikerül hozzájutni az igazi szicíliai nagy szemű, sóban eltett változatához!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló