Mandulás szarvacskák

(Mandelhörnchen)


200 g marcipán
2 tojásfehérje
100 g cukor

1 csomag vaníliás cukor
50 g liszt
75 g szeletelt mandula
100 g étcsokoládé


  • A marcipánt kis darabokra törjük.
  • Keverjük össze a tojásfehérjét a habverővel és apránként adjuk hozza a marcipánt, cukrot, sót és a vaníliás cukrot.
  • Végül a lisztet keverjük bele könnyű, keverő mozdulatokkal.
  • Habzsákba töltsük bele a masszát és 8 kifli formát nyomjunk ki vele, barna sütőpapírra! Ezután megszórjuk mandulával, majd finoman lenyomjuk a szeleteket.
  • Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 175 ° C / gáz 2 fokozat) 15 percig sütjük, illetve amíg aranybarna lesz.
  • Ha kész, rácsra tegyük hűlni, majd a vízfürdőben olvasztott csokoládéba mártsuk az ívek mindkét végét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló