Mandulás szarvacskák
(Mandelhörnchen)
200 g marcipán
2 tojásfehérje
100 g cukor
só
1 csomag vaníliás cukor
50 g liszt
75 g szeletelt mandula
100 g étcsokoládé
200 g marcipán
2 tojásfehérje
100 g cukor
só
1 csomag vaníliás cukor
50 g liszt
75 g szeletelt mandula
100 g étcsokoládé
- A marcipánt kis darabokra törjük.
- Keverjük össze a tojásfehérjét a habverővel és apránként adjuk hozza a marcipánt, cukrot, sót és a vaníliás cukrot.
- Végül a lisztet keverjük bele könnyű, keverő mozdulatokkal.
- Habzsákba töltsük bele a masszát és 8 kifli formát nyomjunk ki vele, barna sütőpapírra! Ezután megszórjuk mandulával, majd finoman lenyomjuk a szeleteket.
- Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 175 ° C / gáz 2 fokozat) 15 percig sütjük, illetve amíg aranybarna lesz.
- Ha kész, rácsra tegyük hűlni, majd a vízfürdőben olvasztott csokoládéba mártsuk az ívek mindkét végét.
Megjegyzések