Hullámos égbolt


Zsuzsától

Tészta:
15 dkg margarin
2,5 dl víz
Ezt együtt fel kell főzni.
A tűzről levéve 15 dkg lisztet keverek bele. Ha már kicsit lehűlt, azután 6 egész tojást egyesével hozzáteszek. Folyékony massza lesz belőle. Ezt 2 részre osztom és kivajazott tepsiben 2 lapot sütök belőle.

Krém:
1/2 liter tej
2 cs. vaníliás puding
10 dkg kristálycukor és 2 db vaníliás cukor
Most ezt kell felfőzni együtt.
Amikor ez a puding elkészült és kihűlt, 25 dkg kikevert margarint hozzáadok, és jól elkeverem. Könnyíthetjük a krémet úgy, hogy kevesebb margarint teszünk bele és azt pótoljuk egy kis felvert tejszínnel. Ekkor ízlés szerint adhatunk még hozzá vanília aromát és kis cukrot.

Hab:
3 dl jó fajta habtejszínt fel kell verni.
Összerakom a sütit a következő módon: egy réteg tészta, rá a krém, arra a hab és a tetejére a második tészta-lap. A tetejét porcukros kakaóval vastagon meg kell szórni!

Ennek a süteménynek óriási sikere volt, ma, Pünkösd vasárnapján, egy igazán különböző ízlésű emberekből álló nagy társaságban. Érdemes kipróbálni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló