Túrótorta




Édesség, amit akár a Bouillabaisse á la Marseillaise után is adhatunk, ha húsmentes pazar lakomát akarunk készíteni vendégeinknek. Utána még egy citromos szorbet és mindenki dől jobba, meg balra!


Hozzávalók:

4 tojás
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
10 dkg vaj (ebből 1 dkg a tepsi kikenéséhez)
6 dkg gríz
1 kg túró
1 cs vaníliás krémpor, a megfelelő hozzávalókkal (általában csak valamennyi tej, ami a zacskón van feltüntetve)

Elkészítés:
4 egész tojást 15 dkg porcukorral és 2 db vanillincukorral kikeverünk.
Előkészítünk 9 dkg olvasztott vajat.
Az olvadt, de nem meleg vajat összekeverjük 1 vaníliás krémporral (hidegen készíthető puding por). Ebbe tegyünk még 6 dkg grízt, a kg túrót (átpasszírozva).
Minden hozzávalót összekeverve terítsük egy akora kivajazott tepsibe, hogy kb. 2 ujjnyi vastag legyen a tészta. Az előmelegített sütőben kb 3/4 órán keresztül süljön!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló