Túrós sült gomba
Hozzávalók 4 személy részére:
8 szép fej gomba személyenként
6 tojás
15 dkg tehéntúró
8 dkg vaj
1/2 dkg só
1/2 dkg törött bors
1/2 dkg fokhagyma 1 csomó petrezselyemzöld
5 dkg vöröshagyma
3 dkg liszt
1/2 dl tejszín
20 dkg hóvirágsajt (bármilyen kemény sajttal helyettesíthető, inkább kevéssé zsíros sajtokkal).
Elkészítés:
A többször megmosott gombák szárait apróra vágva, vajon megpirított finom hagymára tesszük. Sóval, borssal, finomra vágott fokhagymával addig pároljuk, amíg levét el nem főtte. Finomra vágott petrezselyemmel áthevítjük, liszttel megszórjuk, egy kevés tejszínnel felengedjük és addig forraljuk amíg az edény falától elválik. Ha kihűlt, a tojásokkal és az áttört túróval pépessé keverjük. Vajjal kikent tálalóedénybe tesszük az egymás mellé fektetett gombakalapokat és mindegyiket megtöltjük a töltelékkel, valamint reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben megsütjük.
Megjegyzések