Ráksaláta surimivel

Surimi


A surimi egy műrák-féleség. Halakból kinyert fehérjéből készült, és nem túl rossz. Olyasmi, mint a húshoz képest a közepes minőségű virsli. Nagyon megfelel a célnak, amikor szeretnénk tartalmas ráksalátát készíteni, de kevés a pénzünk. ...mert ez ugye gakran előfordul? A surimi a japán konyha elengedhetetlen része és minden hiedelem ellenére, nem a nyugati népek átverésére találták fel.




Hozzávalók:

15 dkg koktélrák
1 kis csomag surimi (kb. 10 dkg)
5 dkg puha füstölt hal (lehet sprotni, lazac vagy hering, szálka nélkül!)
1 nagyobb sárgarépa
1 csomag újhagyma, a zöld részével együtt
2,5-3 dl tartár mártás
egy kiskanál vaj 

ha a tartárt házilag készítjük:


1 tojás sárgája
1 dl olaj
1,5 dl tejföl
mustár, cukor, citrom, só, bors, reszelt hagyma

A sárgarépát nyersen vékonyra reszeljük. Az újhagymát felkarikázzuk, majd a surimit és a füstölt halat is apróra összevágjuk. Koktélrákot pedig kis vajon hirtelen (nem nagyon) átsütjük, majd kihűtjük. Akár párolhatjuk is a rákot, teljesen mindegy - ízléstől és attól függ, hogy friss, konzerv, vagy mélyhűtött rákot vettünk - csak teljesen nyersen ne tegyük a salátába! A szokásos módon elkészítjük a tartár mártást és még egy kis vöröshagymát reszelünk bele. Miután minden hozzávalót összekevertünk talpas üvegkelyhekbe (egyszerű, öblös borospohár) tálaljuk citromkarikával és mentalevéllel díszítve.


A Főzőtanfolyam címke fülön megtalálod a majonéz legtutibb, és még többféle elkészítési módját!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló