Tarja szójával
Hozzávalók:
2-4 szelet tarja (vastagságtól függ)
3 gerezd fokhagyma
2-3 ek szójaszósz
1 ek szezámolaj
2-3 ek étolaj
2-3 ek méz
Elkészítés:
A tarját bepácoljuk a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a szezámolajjal, és alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük.
Egy serpenyőben, mindkét oldalát kérgesítjük az olajon, aztán félrehúzzuk, megcsorgatjuk a mézzel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin, 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
Köret lesz:
1 kg burgonya
2 dl tej
5 dkg vaj
1 csipet szerecsendió
1 csipet cukor
5 dkg kéksajt (érett roquefort pl. Saint Agur)
só ízlés szerint
2 dl tej
5 dkg vaj
1 csipet szerecsendió
1 csipet cukor
5 dkg kéksajt (érett roquefort pl. Saint Agur)
só ízlés szerint
Elkészítés:
- a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük és a vizet leöntjük. A krumplit melegen tartjuk. Vizét félre tesszük, még jól jöhet.)
- a vajat alaposan összedolgozzuk a sajttal.
- A burgonyát villával szétnyomkodjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.
- Hozzáadjuk a sajtos vajas keveréket és a fűszereket.
Megjegyzések