Tarja szójával
Hozzávalók: 
2-4 szelet tarja (vastagságtól függ) 
3 gerezd fokhagyma
2-3 ek  szójaszósz 
1 ek szezámolaj 
2-3 ek étolaj 
2-3 ek méz 
Elkészítés:
A tarját bepácoljuk a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a szezámolajjal, és alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük.
Egy serpenyőben, mindkét oldalát kérgesítjük az olajon, aztán félrehúzzuk, megcsorgatjuk a mézzel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin, 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
      Köret lesz:  
1 kg burgonya 
2 dl tej
5 dkg vaj
1 csipet szerecsendió
1 csipet cukor
5 dkg kéksajt (érett roquefort pl. Saint Agur)
só ízlés szerint
2 dl tej
5 dkg vaj
1 csipet szerecsendió
1 csipet cukor
5 dkg kéksajt (érett roquefort pl. Saint Agur)
só ízlés szerint
Elkészítés:
- a  burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük és a vizet leöntjük. A krumplit melegen tartjuk. Vizét félre tesszük,  még jól jöhet.)
- a vajat alaposan összedolgozzuk a sajttal.
- A burgonyát villával szétnyomkodjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.
- Hozzáadjuk a sajtos vajas keveréket és a fűszereket.

 
 
Megjegyzések