Tarja szójával



Hozzávalók:

2-4 szelet tarja (vastagságtól függ)

3 gerezd fokhagyma

2-3 ek  szójaszósz

1 ek szezámolaj

2-3 ek étolaj

2-3 ek méz 

Elkészítés:

A tarját bepácoljuk a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a szezámolajjal, és alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük.

Egy serpenyőben, mindkét oldalát kérgesítjük az olajon, aztán félrehúzzuk, megcsorgatjuk a mézzel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin, 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.

 

Köret lesz:  
 
 
1 kg burgonya

2 dl tej

5 dkg vaj

1 csipet szerecsendió

1 csipet cukor

5 dkg kéksajt (érett roquefort pl. Saint Agur)

só ízlés szerint 

Elkészítés:
 
- a  burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük és a vizet leöntjük. A krumplit melegen tartjuk. Vizét félre tesszük,  még jól jöhet.)

- a vajat alaposan összedolgozzuk a sajttal.

- A burgonyát villával szétnyomkodjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.

- Hozzáadjuk a sajtos vajas keveréket és a fűszereket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap