Ropogós csirkemell mangós lencsesalátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg (két kisebb) csontos csirkemell
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- dmBio extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
A SALÁTÁHOZ:
- 15 dkg dmBio hosszú szemű előgőzölt rizs
- 20 dkg dmBio beluga lencse
- 4 evőkanál pirított szezámolaj
- 1 teáskanál dmBio erdei méz
- 1 evőkanál dmBio almaecet
- 1 teáskanál csilikrém vagy
- 1 kisebb csilipaprika, aprítva
- 20 dkg mangóhús (1 közepes mangó húsa)
- 5 dkg rukkola
Elkészítés:
- A csirkemelleket tisztítsuk és mossuk meg, töröljük szárazra. Helyezzük tepsibe, sózzuk, borsozzuk, tegyük köré a tisztított fokhagymagerezdeket (egyben) és a hámozott, felezett vöröshagymákat.
- Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, fedjük le alufóliával vagy tegyük sütőzacskóba, és 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
- Közben a rizst és a lencsét külön-külön enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, keverjük őket össze egymással.
- A szezámolajat, erdei mézet, almaecetet, csilikrémet keverjük össze, forgassuk össze a lencsés rizzsel. Ha teljesen kihűlt, adjuk hozzá a kockázott mangóhúst és a rukkolát.
Megjegyzések