Ropogós csirkemell mangós lencsesalátával

 



Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg (két kisebb) csontos csirkemell
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • dmBio extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

A SALÁTÁHOZ:

  • 15 dkg dmBio hosszú szemű előgőzölt rizs
  • 20 dkg dmBio beluga lencse
  • 4 evőkanál pirított szezámolaj
  • 1 teáskanál dmBio erdei méz
  • 1 evőkanál dmBio almaecet
  • 1 teáskanál csilikrém vagy
  • 1 kisebb csilipaprika, aprítva
  • 20 dkg mangóhús (1 közepes mangó húsa)
  • 5 dkg rukkola

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket tisztítsuk és mossuk meg, töröljük szárazra. Helyezzük tepsibe, sózzuk, borsozzuk, tegyük köré a tisztított fokhagymagerezdeket (egyben) és a hámozott, felezett vöröshagymákat.
  2. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, fedjük le alufóliával vagy tegyük sütőzacskóba, és 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
  3. Közben a rizst és a lencsét külön-külön enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, keverjük őket össze egymással.
  4. A szezámolajat, erdei mézet, almaecetet, csilikrémet keverjük össze, forgassuk össze a lencsés rizzsel. Ha teljesen kihűlt, adjuk hozzá a kockázott mangóhúst és a rukkolát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap