Kovászos uborka
Hozzávalók:
Apró uborka
Fokhagyma ízlés szerint. Most 2 jó ngy gerezdet tettem pucolva mindkét üvegbe. A leg átlagosabb méretű üvegrkről beszélünk. Kép alapján látható. Kis konyha, kis üveg.
Só üvegenként egy evőkanál
Kapor. Most elmatadt mert nem volt.
2 Kis kenyérdarab a kovádz miatt.
Forralt víz, ami mad ellepi. Forrón persze.
Elkészítés:
Az ubit megmosom, végeit levágom. Begyömöszölöm az üvegekbe. Utána a só, a kenyéra fokhagyma. Ha van kapor. A só, rá a víz, végül a forró víz.
Végül a trükk, amit a neten tanultam és a légtelenítést remélem tőle: fordítsuk az üvegeket fejtetőrel hagyjuk így a teljes kihűlésig. Ezután vigyük ki a napra. Talán már talpára fordítva, de szerintem mindegy.
Megjegyzések