Kovászos uborka

 

 

Hozzávalók:

Apró uborka

Fokhagyma ízlés szerint. Most 2 jó ngy gerezdet tettem pucolva mindkét üvegbe. A leg átlagosabb méretű üvegrkről beszélünk. Kép alapján látható. Kis konyha, kis üveg.

Só üvegenként egy evőkanál

Kapor. Most elmatadt mert nem volt.

2 Kis kenyérdarab a kovádz miatt.

Forralt víz, ami mad ellepi. Forrón persze.

Elkészítés:

Az ubit megmosom, végeit levágom. Begyömöszölöm az üvegekbe. Utána a só, a kenyéra fokhagyma. Ha van kapor. A só, rá a víz, végül a forró víz.

Végül a trükk, amit a neten tanultam és a légtelenítést remélem tőle: fordítsuk az üvegeket fejtetőrel hagyjuk így a teljes kihűlésig. Ezután vigyük ki a napra. Talán már talpára fordítva, de szerintem mindegy.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap

Zeller krémleves (Dívány receptje)