Csányi előétel eredetije, Ella szakácskönyvéből

 ilyen pici szufléformát is használhatunk, akkor adagonként tálaljuk. 

Előételnek is jó


RAGOUT SOUFFLÉ-VAL

Mint minden recept - Brüklerné Buday Ella szakácskönyvében (így főzúnk ma) 1 személyenként van leírva, tehát csak be kell szorozni s személyek számával. A biztonság kedvéért én eggyel többet számolnék. Esetleg jön egy váratlan vendég, vagy.... túl finomra sikerült és még a tálat is kinyalnák a vendégek. 

Úgy legyen!

Egészen apróra vágott bárány- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk és puhára pároljuk. 

Kevés liszttel megszórjuk, és tejföllel sűrűre főzzük. 

Ha elkészült, zsírozott tűzálló tálba tesszük. 

Ezalatt személyenként 2 dkg vajat habosra keverünk fél tojás sárgájával, egy mokkás kanál liszttel, 1 evőkanál tejföllel, a tojás habjával és a húsra öntjük. Forró sütőben pirosra sütjük. 

Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap

Zeller krémleves (Dívány receptje)