Csányi előétel eredetije, Ella szakácskönyvéből
ilyen pici szufléformát is használhatunk, akkor adagonként tálaljuk.
Előételnek is jó
RAGOUT SOUFFLÉ-VAL
Mint minden recept - Brüklerné Buday Ella szakácskönyvében (így főzúnk ma) 1 személyenként van leírva, tehát csak be kell szorozni s személyek számával. A biztonság kedvéért én eggyel többet számolnék. Esetleg jön egy váratlan vendég, vagy.... túl finomra sikerült és még a tálat is kinyalnák a vendégek.
Úgy legyen!
Egészen apróra vágott bárány- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk és puhára pároljuk.
Kevés liszttel megszórjuk, és tejföllel sűrűre főzzük.
Ha elkészült, zsírozott tűzálló tálba tesszük.
Ezalatt személyenként 2 dkg vajat habosra keverünk fél tojás sárgájával, egy mokkás kanál liszttel, 1 evőkanál tejföllel, a tojás habjával és a húsra öntjük. Forró sütőben pirosra sütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.
Megjegyzések