Zeller krémleves (Dívány receptje)
Hozzávalók 3 személyre
1 bögre lereszelt vörös cheddar
0.5 bögre reszelt grana padano
2 deci tejszín
2 deci barna sör
4 deci alaplé
1 fej felkockázott vöröshagyma
1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
1 evőkanál vaj
1 kisebbb csésze zellerkockák
1 nagy evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Puhítsd a vajon a hagymát 5 percen át, majd öntsd fel az alaplével és a sörrel, és add hozzá a zellert is. Adj nekik 15 percet, majd ha a zeller megpuhult, pürésítsd az egészet botmixerrel.
Ha ezzel megvagy, mehetnek bele a sajtok, a paprika, a barna cukor és a tejszín, majd ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Amikor ezek mind szépen összeolvadtak, már tálalhatod is a levest. Kínáld frissen pirított rozskenyérrel és snidlinggel a tetején.
Puhítsd a vajon a hagymát 5 percen át, majd öntsd fel az alaplével és a sörrel, és add hozzá a zellert is. Adj nekik 15 percet, majd ha a zeller megpuhult, pürésítsd az egészet botmixerrel.
Ha ezzel megvagy, mehetnek bele a sajtok, a paprika, a barna cukor és a tejszín, majd ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Amikor ezek mind szépen összeolvadtak, már tálalhatod is a levest. Kínáld frissen pirított rozskenyérrel és snidlinggel a tetején.
Megjegyzések