Hívom Ilonát , Alíce-kát. Francia kovászos a Keleti Károlyból (legyen a köret) Hozzávalók: 1,2 kg pulykacomb, 6 db ecetes almapaprika, 2 nagyobb fej hagyma, 4 - 5 gerezd, fokhagyma, só, bors, 5 - 10 dkg füstölt szalonna Elkészítés: A hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk (ha szalonnából készítjük, a zsírjára sütjük), és megfuttatjuk benne a fokhagymát. A húst nagyobb kockára vágjuk, beletesszük a párolt hagymába, megsózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Az ecetes almapaprikát felkockázzuk, a levével együtt a hagymás húshoz adjuk és ismét lepirítjuk. Kenyérrel vagy héjában főtt burgonyával kínáljuk. A főtt krumplit én így képzelném ebben a esetben: Közepes méretű szép egyforma burgonyákat vennék, főzném, hámoznám és egészben lrraknám egy akkora tepsiben, hogy faltól-falig legyenek. Sóznám, petrezselyrmmal szórnám és egy kevés vizet öntenék alá. Tényleg keveset. Szalonnakockákat vagy vajat dobnék még rá és lefedné
Megjegyzések