Citromos sertés szelet (Nosalty)

 


 

  • 12 közepes fej vöröshagyma
  • 8 citromból nyert citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • kakukkfű ízlés szerint
  • ízlés szerint
     
     

    Elkészítés

    1. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában felvágjuk. A húst megtűzdeljük a fokhagymával, dörzsöljük be sóval.
    2. Egy lábasban melegítsük meg a disznózsír és olaj keveréket, helyezzük bele a húst, és kb. 15-20 perc alatt süssük körbe aranysárgára. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
    3. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Dobjuk a pecsenyezsírra, és állandó keverés mellett süssük üvegesre. Tegyük vissza a sültet a lábasba.
    4. Facsarjuk ki a citrom levét, öntsük a hús levébe, szórjuk meg kevés kakukkfűvel. Tegyük bele a paprikát egészbe és a babérlevelet. Fedjük le a lábast, és főzzük az ételt kis lángon 90 percig.
    5. Szeleteljük fel a húst. Öntsük le a saját levével, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap

Zeller krémleves (Dívány receptje)