Citromos sajttorta (FEMINA)
Mennyei citromos sajttorta:
Még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
(Papp Cecília receptje)
12 szelet lesz
A tortaalaphoz:
25 dkg édes keksz
10 dkg vaj
A krémes réteghez:
50 dkg krémsajt
10 dkg fehér csoki
8 dkg porcukor
2.5 dl habtejszín
4 evőkanál citromlé
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
20 dkg áfonya
citromfű - ha nem találunk menta is lehet
Elkészítési idő: 20 perc
Pihentetési idő: 4 óra
Elkészítés:
Ha szükséges, a kekszet daráld le vagy törd össze. Keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd egy közepes méretű tortaforma aljába. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel.
A krémes réteghez egy nagy tálban dolgozd össze a krémsajtot és a kétféle cukrot. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a frissen facsart citromlevet és a fehér csokit. Egy másik tálban verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd a krémsajthoz laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd a krémet a tortaalapra, majd simítsd el.
Helyezd a tortát a hűtőszekrénybe legalább négy órára vagy akár egész éjszakára. Tálalás előtt díszítsd a megdermedt sajttortát áfonyával és citromfűvel.
Megjegyzések