Citromos sajttorta (FEMINA)




Mennyei citromos sajttorta: 

Még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni

(Papp Cecília receptje)


 12 szelet lesz



A tortaalaphoz:

25 dkg édes keksz

10 dkg vaj

A krémes réteghez:

50 dkg krémsajt

10 dkg fehér csoki

8 dkg porcukor

2.5 dl habtejszín

4 evőkanál citromlé

1 db citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

20 dkg áfonya

citromfű - ha nem találunk menta is lehet


Elkészítési idő: 20 perc

Pihentetési idő: 4 óra

Elkészítés:

Ha szükséges, a kekszet daráld le vagy törd össze. Keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd egy közepes méretű tortaforma aljába. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel.
 
A krémes réteghez egy nagy tálban dolgozd össze a krémsajtot és a kétféle cukrot. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a frissen facsart citromlevet és a fehér csokit. Egy másik tálban verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd a krémsajthoz laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd a krémet a tortaalapra, majd simítsd el.
 
Helyezd a tortát a hűtőszekrénybe legalább négy órára vagy akár egész éjszakára. Tálalás előtt díszítsd a megdermedt sajttortát áfonyával és citromfűvel.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap

Zeller krémleves (Dívány receptje)