Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap

Hívom  Ilonát , Alíce-kát.

 

 Francia kovászos a Keleti Károlyból (legyen a köret)

 

Hozzávalók:

1,2 kg  pulykacomb, 


6 db ecetes almapaprika,                                        

2 nagyobb fej hagyma,  

4 - 5 gerezd, fokhagyma, 

só, bors, 

5  - 10  dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

A hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk (ha szalonnából készítjük, a zsírjára sütjük), és megfuttatjuk benne a fokhagymát.

A húst nagyobb kockára vágjuk, beletesszük a párolt hagymába, megsózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Az ecetes almapaprikát felkockázzuk, a levével együtt a hagymás húshoz adjuk és ismét lepirítjuk.

Kenyérrel vagy héjában főtt burgonyával kínáljuk.

A főtt krumplit én így képzelném ebben a esetben:

Közepes méretű szép egyforma burgonyákat vennék, főzném, hámoznám és egészben lrraknám egy akkora tepsiben, hogy faltól-falig legyenek.

Sóznám, petrezselyrmmal szórnám és egy kevés vizet öntenék alá. Tényleg keveset.

Szalonnakockákat vagy vajat dobnék még rá és lefedném. Alufóliával, vagy egy azonos méretű, lefelé fordított , másik tepsivel. 100 celsius fokon tálalásig tarthatnám. Gondolom. Hamarosan kipróbálom. Vendégeknek  majd szeptemberben debütál. Mint igazi őszi vacsora.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zeller krémleves (Dívány receptje)