Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap
Hozzávalók:
1,2 kg  pulykacomb, 
6 db ecetes almapaprika,                                        
2 nagyobb fej hagyma,
4 - 5 gerezd, fokhagyma,
só, bors,
5  - 10  dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk (ha szalonnából készítjük, a zsírjára sütjük), és megfuttatjuk benne a fokhagymát. 
A húst nagyobb kockára vágjuk, beletesszük a párolt hagymába, megsózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Az ecetes almapaprikát felkockázzuk, a levével együtt a hagymás húshoz adjuk és ismét lepirítjuk. 
Kenyérrel vagy héjában főtt burgonyával kínáljuk.
A főtt krumplit én így képzelném ebben a esetben:
Közepes méretű szép egyforma burgonyákat vennék, főzném, hámoznám és egészben lrraknám egy akkora tepsiben, hogy faltól-falig legyenek.
Sóznám, petrezselyrmmal szórnám és egy kevés vizet öntenék alá. Tényleg keveset.
Szalonnakockákat vagy vajat dobnék még rá és lefedném. Alufóliával, vagy egy azonos méretű, lefelé fordított , másik tepsivel. 100 celsius fokon tálalásig tarthatnám. Gondolom. Hamarosan kipróbálom. Vendégeknek  majd szeptemberben debütál. Mint igazi őszi vacsora.

 
 
Megjegyzések