Mák muffin

Máklisztes muffin dzsemmel vagy bogyós gyümölccsel

Hozzávalók:

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.
Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól. Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész.
Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz
, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába.
Dzsem esetén:
 kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet. Sütsd 30 percig.

Nettó tömeg: 250 g

Összetevők: 100% mákliszt (Papaver somniferum).

Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 2 púpozott evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Montenegrói útibeszámoló