Mák muffin
Máklisztes muffin dzsemmel vagy bogyós gyümölccsel
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 100 g kókuszcukor
- 3 evőkanál kókuszzsír
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 120 g mákliszt
- gyümölcsdzsem vagy friss bogyós gyümölcs
- 1 csésze víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.
Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól. Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész.
Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába.
Dzsem esetén: kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet. Sütsd 30 percig.
Nettó tömeg: 250 g
Összetevők: 100% mákliszt (Papaver somniferum).
Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 2 púpozott evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva.
Megjegyzések