Inyenc paradicom-krémleves (bideg))
Hozzávalók (4 adag):
50 dkg érett puha paradicsom (helyettesíthetjük 5-7 dl közepesen sűrű paradicsomlével
2-2 dl teföl és tejszín
2 dl húsleves (csontléből vagy kockaból hidegen)
20 dkg koktélparadicsom (esetleg likullus)
1 csokor petrezselyem
1 csokor zöldhagyma szár
Zeller kevél vagy zelleres só
1 mokkáskanál törött fekete bors
Előkészítése:
A paradicsomot zúzzuk pépesre - héját, majait etávolítva
Elkészítése:
A paradicsomot a többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe és addig keverjük, míg egynemű oépes lesz. A kotél paradicdomokat mossuk mrg és osszuk szét hűtött csészekbe. Azután ráöntjük a levest és mindegyik tetejére cukornélküli tejszínhabot halmozunk. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzések