Inyenc paradicom-krémleves (bideg))

 


Hozzávalók (4 adag):

50 dkg érett puha paradicsom (helyettesíthetjük 5-7 dl  közepesen sűrű  paradicsomlével

2-2 dl teföl és tejszín

2 dl húsleves (csontléből vagy kockaból hidegen)

20 dkg koktélparadicsom (esetleg likullus)

1 csokor petrezselyem

1 csokor zöldhagyma szár 

Zeller kevél vagy zelleres só

1 mokkáskanál törött fekete bors

Előkészítése:

A paradicsomot zúzzuk pépesre - héját, majait etávolítva

Elkészítése:

A paradicsomot a többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe és addig keverjük, míg egynemű oépes lesz. A kotél paradicdomokat mossuk mrg és osszuk szét hűtött csészekbe. Azután ráöntjük a levest és mindegyik tetejére cukornélküli tejszínhabot halmozunk. Azonnal tálaljuk.


 

 

 

 

 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló