Kenyér helyett póréhagyma szára

 

Nekem nagyon bejött kenyér helyett. Persze csak az üveghazi póréhagyma alkalmas erre, mert a konyhakerti igen sok földet hordoz magában. Ugyanis úgy kell termeszteni, hogy gyakran, sokszor naponta fel kell tölteni földdel azért, hogy minél több illetve hosszsbb fehér rész teremjen. Innen a rém piszkos póré. Le lehet mosni kicsit több idő ráfordításával.

Visszatérve temánkra ami a FODMAP, minek is semmi köze a foodhoz. Úgy értem direkt. Ez nem allergia és nem fogyókúra és nem kell egy életen át folytatni, csak amíg jobban nem leszel - kiüríted szervezetedből a sok elfogyasztott butaságot. Tehát visszatérve: a hagyma itt nagyon káros. Ez nem butaság. Mármint a hagyma. Csak ha már beteg vagy.... akkor neked nem jó. Van egy pár ilyen dolog mint pl. Görögdinnye, alma stb.

Viszont amit igazán butaságnak neveznék,  a teljesség igénye nélkül - persze. Akristálycukor, mesterséges edesítő, üdítők (mindegy hogy cukros vagy műcukros), gyors éttermek, és az alkohol bizonyos típusai és persze a eltúlzott mennyisége. Ezek amik senkinek nem jók. Rendszeresen.

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló