HAGYMAGOMBÓC LEVES
Hozzávalók:
30 dkg vegyes leveszöldség,
1 tyúkhúsleves-kocka,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál
búzadara,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
1 csokor petrezselyemzöld, kevés só.
A hagymagombóchoz a tojást habosra felverem 1 evőkanál tejföllel, majd összekeverem a búzadarával és a nagyon apróra vágott hagymával. Megsózom, és állni hagyom 10 percig Közben a megtisztított zöldséget vékony csíkokra aprítom. Bő egy liter vizet felforralok Ezután beleteszem a zöldséget, a húsleveskockát és az összes fűszert, a petrezselyemzöld kivételével. Puhára főzöm. A lisztet 1/2 dl vízzel és a megmaradt tejföllel simára keverem, majd a forrásban lévő levesbe öntöm. Folytonosan kevergetve legalább 5 percig forralom A hagymás gombóc- masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálok, és a forrásban lévő levesbe teszem. Legalább 10 percig, kis lángon forralom Egy gombócot próbaképpen kettévágok, hogy kiderüljön, jól átfőtt-e. Végül a metélt petrezselyemzölddel meghintem, de már nem főzöm.
Megjegyzések