HAGYMAGOMBÓC LEVES


 

Hozzávalók: 

30 dkg vegyes leveszöldség, 

1 tyúkhúsleves-kocka, 

2 dl tejföl, 

1 evőkanál liszt, 

1 tojás, 

1 fej vöröshagyma, 

2 evőkanál
búzadara, 

1 teáskanál majoránna, 

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, 

1 csokor petrezselyemzöld, kevés só. 

A hagymagombóchoz a tojást habosra felverem 1 evőkanál tejföllel, majd összekeverem a búzadarával és a nagyon apróra vágott hagymával. Megsózom, és állni hagyom 10 percig Közben a megtisztított zöldséget vékony csíkokra aprítom. Bő egy liter vizet felforralok Ezután beleteszem a zöldséget, a húsleveskockát és az összes fűszert, a petrezselyemzöld kivételével. Puhára főzöm. A lisztet 1/2 dl vízzel és a megmaradt tejföllel simára keverem, majd a forrásban lévő levesbe öntöm. Folytonosan kevergetve legalább 5 percig forralom A hagymás gombóc- masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálok, és a forrásban lévő levesbe teszem. Legalább 10 percig, kis lángon forralom Egy gombócot próbaképpen kettévágok, hogy kiderüljön, jól átfőtt-e. Végül a metélt petrezselyemzölddel meghintem, de már nem főzöm.

 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló