Szardíniakrém


Bocsánat de ez elfogyott mielőtt méltóképpen megörökíthettem volna. Miközben hajnalok hajnalán készítettem azt gondoltam pocsék az egész. Egyrészt mert mindig ilyeneket gondolok amikor főzök másrészt mert későn vettem észre hogy a halkonzerv tele volt pikkellyel.

Végül mégis jó lett, azt a mindmegettét! Le kell írni.

Hozzávalók:

2 db 125 g-os olajos hal
6-7 dkg jó vaj
2 keménytojás
1 tk mustár
2 tk szójaszósz
Ízlés szerint kevés törött bors


Elkészítés:

  • A halról, ha nagyon úszik az olajban, öntsük le a fölösleget.
  • A keménytojásokat hámozzuk és reszeljük le nagyluku sajtreszelőn.
  • A vajat persze órákkal előbb tegyük szobahőmérsékletre.
  • Mindent keverjünk össze egy nagy villával.
  • Só nem kell mert a hal is és a szója is elég sós.

Itt a nagy durranás a szója. Lehet kicsit többet tenni bele. Elsőre én még óvatos voltam.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Malibu torta szülinapra (egzotikus sajttorta)

Zalai (szüreti) pecsenye. Elkészítem majd júli 10 előtt vasárnap

Zeller krémleves (Dívány receptje)