Narancsos Rozalinda


6 db habcsók tortalapot készítettem enyhén csokiszínüre

Hozzávalók:

8 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
Kevés kakaópor

Elkészítés:

Felverjük a habot. Ha nehezen verődik. Hozzáadjuk a citromlét. Amikor már majdnem jó mehet a. cukor és a legvégén a csoki. A csokipor már mentetetlenül bekeményíti. Úgy működik mint egy habfix (tejszínhabban is)
Ha ez elészült, rákenjük az előre elkészített sütőpapír-korongokra. Kell ehez nekünk egy kerek rortalap, ami a kapcsos tortaforma alaplapja. Kellene három normál tepsi is, amire egyenként kétszer ráfér ez a tortalap. Ha ennyi nincs, ami természetes egy átlag család háztartásában, akkor több részletben készítsük. A tepsit fordítva használjuk, úgy nagyobb a felülete. A kerek tortalapra - már jóelőre - vágjunk ki hat korongot a sütőpapírból. Itt jegyzem meg ha van két tepsink amit befordítva egyszerre be tudunk tenni és mindkettőre ráfér két-két korong, nyugodtan megcsinálhatjuk négy lapból a tortát kevesebb alapanyagból.
A papírkorongokra felkenjük a tojáshabot a következő módon. A tortalapra amit a kivágáshoz használtunk, ráteszünk egy papírt annak a közepére halmozunk 3-4 evőkanál habot és óvatosan forgatva a sütőlapot a papírral együtt, egyenletesen elkenjük rajta a habot a kanál segíségével. Ha kevés a 3-4 evőkanál egy szép tortalaphoz tegyünk még rá a haból. Amikor ez kész, egy ügyes mozdulattal húzzuk át a papírral a fordított tepsi fenekére és így folytassuk tovább. Végül süssük meg a lapokat 60-70 fokon. Vagyis szárítsuk, több órán keresztül

Háromféle csokikrémet készítettem ehhez a tortához. A hagyományos vajas, tojásos, olvasztott csokis, gőzönfőzött - ez a legfinomabb de drága, munkás és nehezen felkenhető. Volt még egy kész zacskós (márkás) tortakrém porom. Felejtsük el - pocsék. Amikor mindkettő kevésnek bizonyult, - mert 6 tortalap azért sok - jött kiegészítésül az egyszerű és nagyszerű. Csak ezt írom le.

Hozzávalók:

3 dl habtejszín
1 ek porcukor
2 ek holland kakaópor

A hozzávalók aránya ízlés szerint módosítható de két dologra gondolni kell. Ne legyen a krém túl édes, mert a tortalapok már édesek és elegendő kakaópor kell ahoz hogy kemény habot kapjunk, ami nem fog lefolyni A tortáról.

Felverjük és kész!

Díszítésnek én cukrozott narancshéjat használtam. Tejszínhabbal is finom.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló